top of page

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

S spletno trgovino https://www.sassynails.si (v nadaljevanju »trgovina« ali »sassynails.si«) upravlja Društvo ABSOLUTE STUDIO, sodobne trženjske in promocijske rešitve, Preložnikova ulica 22, 3212 Vojnik, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem sassynails.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Registracija na strani ni pogoj za nakup v spletni trgovini sassynail.si – na voljo je seveda tudi hiter nakup brez prijave v sistem.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje sassynails.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba trgovine sassynails.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so v EUR in ne vsebujejo DDV. DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta in telefon),
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku),
5. pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
6. vse cene so jasno in nedvoumno določene in razvidno je prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
7. način plačila in dostave,
8. časovno veljavnost ponudbe,
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

• S PAYPAL PLAČILNIM SISTEMOM - po kliku na PAYPAL povezavo vas poveže z vašim paypal računom, kjer potrdite in plačate plačilo (plačilo je možno preko kartic, ki jih podpira PayPal).

• S KREDITNO KARTICO – na checkout strani spletne trgovine izberete plačilo s kreditno kartico, kjer vpišete podatke v dana polja in potrdite naročila.
• PO POVZETJU - ko vam poštar preda paket plačate odkupnino + provizijo GLS hitre pošte, ki si jo vedno zaračunajo ob predaji paketa z odkupnino, za opravljeno storitev.

CENE

Spletna cena velja za vse obiskovalce spletne strani sassynails.si. Registracija v sistem ni pogoj za nakup v spletni trgovini in ni pogoj za nakup po spletni ceni.

Cene v spletni trgovini https://www.sassynails.si ne vsebujejo DDV. DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

POSTOPEK NAKUPA

1. Izdelke dodate v košarico . Vsebino košarice lahko preverite in urejate v zgornjem desnem kotu na ikoni košarica.

2.  Ko ste v košarico dodali vse želene izdelke kliknite na ikono košarice in nato na gumb ''Poglej košarico''.

3. Po pregledu Košarice kliknete na gumb ''Zaključi Nakup'', ki vas preusmeri na CHECKUT PAGE ali

pa pritisnete na gumb PayPal Blagajna, ki vas preusmeri na vaš PayPal profil, kjer zaključite plačilo.

4. Vpišete zahtevne podatke oz. podatki so že vidni, če ste se prijavili ali registrirali. Kliknete ''Continue''.

5. Za način pošiljanja je zaenkrat možen samo standardni, ki ga izvaja GLS, tukaj kliknete samo ''Continue''.

6. Sledi še Izbira plačila. Na voljo imate:

  + Kreditne kartice (Credit/Debit Cards), pri čemer vnesete podatke vaše kartice v spodnje okence in kliknete gumb ''Continue''.

  + PayPal, pri čemer boste po kliku na gumb ''Continue'' preusmerjeni na vaš PayPal profil.

  + Po povzetju (Cash on Delivery), pri čemer GLS poleg končnega zneska dodatno zaračuna 1,20€ za izvajanje storitve, nato kliknite na gumb ''Continue''.

7. Sledi Pregled in Oddaja Naročila (Review & Place Order), preglejte če so vsi podatki točni in pritisnite gumb ''Place Order'' da oddate naročilo.

8. Če je naročilo bilo pravilno oddano boste videli obvestilo 'Hvala za naročilo' s podatki:

-Št.Naročila        XXXXX

-Skupaj:             € XX,XX

-Način plačila

-Naslov dostave

 

NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med Društvo ABSOLUTE STUDIO, sodobne trženjske in promocijske rešitve in kupcem je v spletni trgovini https://www.sassynails.si sklenjena v trenutku, ko https://www.sassynails.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Naročilo št. *** je potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Društvo ABSOLUTE STUDIO, kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku sassynails).

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje (na kontaktni e-naslov sassynailsofficial@gmail.com ali tel. 041-587-685), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43. b člena.

Po določbi b 43. d člena ZVPot lahko potrošnik obvestilo o odstopu predloži podjetju na obrazcu iz petega odstavka tega člena ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov, je na voljo tukaj.

MENJAVA BLAGA IN REKLAMACIJA

Če želite zaradi katerega koli razloga blago zamenjati, nam to sporočite na sassynailsofficial@gmail.com v roku 15 dni od prevzema pošiljke. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni, ko obvestite prodajalca o reklamaciji ali o zamenjavi blaga. Na podlagi predhodnega dogovora vrnete blago na naslov: Društvo ABSOLUTE STUDIO, Preložnikova ulica 22 ,3212 Vojnik; kjer priložite:

 • kopijo original računa

 • sporočite kateri izdelek želite vrniti ter za katerega želite zamenjavo

 • sporočite vaš naslov, kam naj vam pošljemo zamenjavo

STVARNE NAPAKE

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

DOSTAVA

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 1-5 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila. Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

Pošiljke so poslane preko hitre pošte GLS. Cena dostave je odvisna od količine oz. cene celotnega nakupa, in sicer:

- Spletna stran avtomatično zaračunava 5€ poštnine ne glede na način plačila.

- Če v košarico dodate za 40€ izdelkov, bo poštnina brezplačna - ne glede na način plačila..

VARNOST

Zaradi vaše varnosti Vas v spletni trgovini www.sassynails.si nikdar ne bomo spraševali po bančnih podatkih ali po številki računa. Za plačilo po predračunu ali za plačilo po povzetju potrebujemo zgolj vaš naslov. Tako smo dosegli, da je nakup v spletni trgovini www.sassynails.si popolnoma varen.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

PRITOŽBE IN SPORI 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova sassynailsofficial@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Društvo ABSOLUTE STUDIO, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Društvo ABSOLUTE STUDIO, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

VAROVANJE PODATKOV

Društvo ABSOLUTE STUDIO, sodobne trženjske in promocijske rešitve, Preložnikova ulica 22, 3212 Vojnik, avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Društvo ABSOLUTE STUDIO, sodobne trženjske in promocijske rešitve podatke o obiskanosti www.sassynails.si uporablja za lastne potrebe.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Zagotavljamo vam varstvo vaših osebnih podatkov, ki nam jih boste posredovali pri naročilu in nakupu preko spleta. Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.sassynails.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in kodeksi za e-poslovanje.

Varnost in zasebnost podatkov

VARNOST IN ZASEBNOST

SPLOŠNO

Društvo ABSOLUTE STUDIO, sodobne trženjske in promocijske rešitve, Preložnikova ulica 22, 3212 Vojnik (v nadaljevanju www.sassynails.si) ceni zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov tega spletnega mesta in spletne trgovine, zato njihove podatke skrbno varuje, tudi pred vdorom tretjih oseb, kar uporabnikom zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s ponudnikom.

 

Upravljavec zagotavlja, da bodo Vaši osebni podatki predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot ste ga podali, tudi kadarkoli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali oz. v kolikor soglasje prekličete, upravljavec osebnih podatkov ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo.

 

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate:

 • pravico do dostopa do podatkov,

 • pravico do popravka,

 • pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),

 • pravico do omejitve obdelave,

 • pravico do ugovora

 • ter pravico do prenosljivosti podatkov.

 

Posredovane osebne podatke uporabljamo za namene obveščanja o ugodnostih, aktivnostih, storitvah in dogodkih upravljavca. Podatke za ta namen obdelujemo do preklica privoljenja.

 

Podatke o nakupih in posredovane osebne podatke uporabljamo za namene obveščanja o ugodnostih ob posebnih priložnostih in pošiljanja prilagojenih ponudb preko e-pošte ter prilagajanja spletnih oglasov za ponovno ciljanje na platformah za digitalno oglaševanje (Facebook, AdWords, Instagram,…) z namenom predstavitve vseh naših storitev in dodatne ponudbe. V okviru priprave prilagojene ponudbe se izvaja segmentacija na podlagi zgoraj opredeljenih podatkov, podatkov o obiskanih spletnih straneh upravljalca (če ste se kot posameznik ob obisku spletne strani s tem strinjali) in vaših opravljenih nakupih. Podatke bomo za ta namen obdelovali do vašega preklica privoljenja.

 

Za uveljavljanje prej omenjenih pravic oz. morebitnih pritožb vas prosimo, da kontaktirajte pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v podjetju upravljavca na elektronski naslov sassynailsofficial@gmail.com

 

Podatki se hranijo do vašega preklica oz. dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatki zbrani ter po tem izbrišejo, uničijo, blokirajo oz. anonimizirajo.

 

Upravljavec se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta.

 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju ter zbiranju in obdelavi vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z določili veljavne zakonodaje na področju varovanja osebnih podatkov.

 

Varnost nakupa ponudnik zagotavlja tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

 

Spletna trgovina zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (SecureSocketsLayer). Podatki se kodirajo in se na strežnik ponudnika prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel osebne in transakcijske podatke uporabnikov spletne trgovine. Za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami poskrbi SumUp EU Payments UAB, Upės St. 23, LT-08128, Vilnius, Litva, ID podjetja: 305074395;

ter storitev posredovanja izvaja  PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A.. Avtorizacije kartic se opravljajo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

Ponudnik za potrebe opravljanja svojih storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek;

 • naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo;

 • datum rojstva;

 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);

 • geslo v šifrirani obliki;

 • kontaktno telefonsko številko;

 • državo bivanja;

 • o druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;

 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu;

 • IP naslov, iz katerega uporabnik dostopa do spletnega mesta;

 • čas in datum registracije;

 • arhiv komunikacije;

 • podatke o vsebini naročila.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

 

Podatki, ki jih uporabnik posreduje na spletni strani oz. za potrebe spletnega nakupa ali kako drugače preko e-pošte so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

 

Vsak uporabnik pri nakupu v spletni trgovini ponudnika z označitvijo praznega polja podaja izrecno privolitev, da lahko ponudnik kot upravljavec zbirk osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke, ki mu jih je posredoval, in sicer za namene: internetne prodaje, dostave blaga ali izvedbe storitev, oglaševanja, statističnih obdelav podatkov,  pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v ponudbi ter poslovanju ponudnika, izgradnje baze CRM, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja. Pri nakupu v spletni trgovini uporabnik poda izrecno soglasje, da lahko ponudnik za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o uporabniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s kupcem. Podjetje bo pridobljene podatke varovalo ter preprečevalo njihove kršitve in zlorabo, vse v skladu z veljavno zakonodajo.

 

Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje in za opravljanje storitev, ki jih podjetje ponuja. Če uporabnik ne poda soglasja iz prejšnjega odstavka, nakup v spletni trgovini ni možen.

 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave.

 

Uporabnik z osebno privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča ponudnika kot upravljavca osebnih podatkov, da za zgoraj navedene namene posreduje zbrane osebne podatke pogodbenim partnerjem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo v imenu ponudnika in za njegov račun.

 

Podatki kupcev spletne trgovine se posredujejo tretjim osebam le v primeru, da so potrebni za izvedbo postopka naročila in obdelave plačil. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek uporabnika ter naslov za dostavo). V kolikor kupec izbere način “Plačilo na račun”, sodeluje ponudnik z Nova KBM d.d. glede poteka plačila. Podatke uporabljajo tretje osebe izključno za izpolnjevanje svojih obveznosti v skladu z izvrševanjem postopka naročila in plačila.

 

Ponudnik se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (ki ne sodelujejo v postopku izvedbe naročila in obdelave plačila), razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo, če bi to od njega zahtevale državne oblasti, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.

 

Uporabnik z označitvijo praznega polja potrjuje, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavno zakonodajo.

 

Uporabnik lahko kadarkoli prekliče soglasje za pošiljanje oglasnega gradiva in obveščanja o novostih v ponudbi ter poslovanju ponudnika. Preklic lahko pošlje po e-pošti na elektronski naslov sassynailsofficial@gmail.com. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil. Vsakršne spremembe njegovih podatkov lahko uporabnik popravi v svojem uporabniškem profilu ali pa jih ponudniku pošlje po e-pošti na elektronski naslov sassynailsofficial@gmail.com Pri vsakokratnem dostopu do spletne strani podjetja se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) samodejno beležijo. Te informacije ponudnik uporablja za merjenje priljubljenosti svoje spletne strani in izboljševanje kakovosti vsebin in uporabnosti.

 

Ponudnik bo osebne podatke uporabnikov hranil samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo, vse v skladu z veljavno zakonodajo.

 

PIŠKOTKI

 

Piškotki se uporabljajo, da se omogoči učinkovito, uporabniku prijazno in varno spletno mesto. Piškotki so majhne datoteke, ki koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu, saj omogočajo prepoznavanje uporabnika in analizo njegove uporabe spletnega mesta.

 

Brskalnik se lahko nastavi tako, da se piškotki uporabljajo ali na splošno zavrnejo le z dovoljenjem uporabnika. Pri tem pa je potrebno opozoriti, da se brez piškotkov ne da ali ne da v celoti uporabljati nekaterih elementov spletnega mesta.

 

Večina piškotkov, ki se uporablja, se po seji brskalnika samodejno izbrišejo (“sejni piškotki”). Sejni piškotki se uporabljajo npr. da se uporabniku ponudi funkcija nakupovalnega vozička na več straneh. Poleg tega se uporabljajo tudi piškotki, ki ostajajo po seji na trdem disku uporabnika. Pri naslednjem obisku se samodejno zazna, da je uporabnik že bil na spletnem mestu in katerim vnosom in nastavitvam daje prednost.

 

Ko uporabnik odpre spletno mesto www.sassynails.si, so s pomočjo piškotkov zajeti naslednji podatki: datum in ura priklica shranjenih podatkov, ime priklicane spletne strani, ID seje Referrer-URL (URL vira, s katerega je uporabnik prišel na spletno stran www.sassynails.si), količina prenesenih podatkov, izdelek in različica informacije uporabljenega brskalnika.

 

ANALIZE INTERNETNIH STORITEV

 

GOOGLE ANALYTICS

 

Spletno mesto uporablja Google Analytics, analizo spletnih storitev Googla Inc. (“Google”). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjeni na računalniku uporabnika in omogočajo analizo uporabnikove uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi spletnega mesta se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Ponudnik je omogočil aktivacijo IP anonimnosti na svojem spletnem mestu, tako da je IP naslov uporabnika od Googla znotraj držav članic Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru skrajšan. Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov uporabnika posredovan na Googlov strežnik v ZDA in šele tam skrajšan. Po naročilu ponudnika uporablja Google te informacije, da ovrednoti uporabo spletnega mesta s strani uporabnika, da za ponudnika sestavi poročila o aktivnosti spletnih strani in da za ponudnika zbira storitve, ki so povezane z uporabo spletnih strani in interneta. IP naslov, ki je bil posredovan v okvirju Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Googlovo zajemanje podatkov, ki jih povzročajo piškotki in so vezani na konkretnega uporabnika (vključno z IP naslovom), kot tudi obdelavo teh podatkov lahko uporabnik prepreči tako, da s povezavo naloži in namesti vtičnik za brskalnik.

 

IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

 

Ponudnik ima skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine in spletnega mesta. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

 

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. Uporabnik lahko svojo registracijo iz spletne trgovine prekliče tako, da preklic registracije sporoči pisno na naslov sassynailsofficial@gmail.com. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Ponudnik bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

bottom of page